“We spreken dezelfde taal”

Via Burenhulp (voorheen Naobercontact) kunnen inwoners van de gemeente Berkelland een oproep plaatsen. Dit kan onder andere gaan over bijvoorbeeld mantelzorg, boodschappenhulp, hulp in de tuin, een wandelmaatje of in het geval van dit verhaal: vriendschap. 

Oproep geplaatst

“Via het Voormekaar team ben ik in aanraking gekomen met Burenhulp. Ik heb een oproep geplaatst voor een vriendschap op gelijkwaardige basis”, zegt een inwoner die gebruik heeft gemaakt van het platform. Mevrouw zegt: “Doordat ik vroeger gepest ben, heb ik geen vrienden overgehouden aan mijn schooltijd. Ik heb me ook best eenzaam gevoeld en kende eigenlijk geen vriendschappen. Ik zag andere mensen gezellig samenzijn en dacht: dat wil ik ook.”

Vriendschappen

“De oproep op Burenhulp heeft mij twee mooie vriendschappen gebracht”, vertelt mevrouw opgetogen. “Natuurlijk  kom je er pas achter of het echt klikt als je samen dingen gaat doen, dan voel je snel genoeg of het goed zit.” Over haar twee nieuwe vriendinnen zegt mevrouw: “Vorige week ben ik nog wezen winkelen, en daarna hebben we samen geluncht. Met mijn andere vriendin ga ik graag wandelen in de mooie omgeving van Beltrum, samen met haar twee hondjes.” Met beide dames klikt het goed: “We hebben mooie gesprekken en spreken dezelfde taal, dat vind ik het mooist. We voelen elkaar goed aan.”

Neem de sprong

“Ik heb er lang tegenaan gehikt voordat ik de oproep plaatste, en vond het best wel spannend. Ik zou mensen die overwegen een oproep voor burenhulp te plaatsen, adviseren om het tóch te doen. Je hebt niets te verliezen, je moet eigenlijk gewoon niet te bang zijn. Er kan alleen maar iets moois uit komen!” Mevrouw zegt vol vertrouwen: “Er is altijd wel iemand die zich aangesproken voelt en denkt: hey, dat is voor mij bedoeld.”