detail testimonial image

Glenn (22) is sinds 2 jaar actief als vrijwilliger bij Stichting Kerkepaden en woonzorgcentrum De Hassinkhof in Beltrum. Glenn kwam, met behulp van zijn ouders, in contact met Meldpunt Beltrum. Dit is een stichting waar mensen terecht kunnen met allerlei vragen op het gebied van vrijwilligerswerk. “Ik kon in de maatschappij niet goed meekomen, maar wilde wel graag iets doen.” Zijn moeder vult aan: “We hebben echt van alles geprobeerd, speciale werksituaties, stages, hij wilde zo graag gewoon meewerken in de maatschappij, maar het ging niet.” Uiteindelijk is het gelukt om toestemming te krijgen van het UWV om vrijwilligerswerk te gaan doen.

Inmiddels is Glenn een zeer geliefde vrijwilliger bij zowel de Kerkepaden als de Hassinkhof. Glenn is graag buiten en houdt van groen, de Kerkepaden is dan ook een goede match. Grasmaaien, snoeien, afstrooien, het onderhouden van de paden, Glenn zorgt dat het er netjes bij staat.

Daarnaast is hij ook actief bij de Hassinkhof. “Ik schenk koffie in voor de bewoners en maak altijd een praatje.” Glenn houdt erg van gezelligheid en dat lukt zeker. Ook helpt hij bij de gymnastieklessen met het aangeven van de materialen. Bij de Hassinkhof zijn ook veel andere vrijwilligers, Glenn is de jongste, de overige vrijwilligers zijn allemaal met de fut. Ondanks het grote leeftijdsverschil voelde hij zich gelijk welkom en op z’n plek.

Glenn wordt ontzettend blij van zijn vrijwilligerswerk, als hij erover vertelt straalt hij helemaal. “Het allerleukste vind ik het contact met de mensen. Even een praatje maken en mensen kunnen helpen voelt goed.” Voor zijn ouders natuurlijk ook ontzettend fijn om te zien. “Sinds hij vrijwilligerswerk doet is hij zo opgewekt, elke dag is hij vrolijk! Mensen waarderen hem ook ontzettend, hij is erg geliefd en veel mensen kennen hem. Ik werk hier in het dorp en wordt regelmatig door mensen aangesproken over Glenn.”

Een tijdje terug is Glenn ook door zijn collega vrijwilligers opgegeven voor ‘Vrijwilliger in het zonnetje’. Toen kwam de wethouder hem verrassen met een taart en bloemen!

Daarnaast helpt Glenn ook dagelijks met de mantelzorg voor zijn oma. Hij geeft haar 3 keer per dag haar medicatie. ’s Ochtends en ’s middags drinken ze samen thee. Tussen de middag kookt hij en eten ze samen. Om 17 uur smeert hij een broodje voor haar en elke avond als oma naar bed gaat sluit Glenn alles af. Sinds kort heeft hij een 45 km auto, daarmee brengt hij zijn oma elke week naar kaarten. En niet alleen zijn oma kan op zijn hulp rekenen. Hij brengt ook andere ouderen in het dorp naar het eetcafé.

Glenn is nog lang niet van plan om te stoppen en hoopt het vrijwilligerswerk nog lang te blijven doen. Hij heeft nooit een slechte dag, elke dag vind hij leuk en hij heeft het erg naar z’n zin!