Smartphonecursussen - Google Maps

Smartphonecursussen

Google Maps

In samenwerking met iPad4senior organiseert de Bibliotheek Oost-Achterhoek vanaf donderdag 11 maart 2021 een cursus waarin u alle handige functies van uw smartphone leert kennen. Deze cursus is online en het is mogelijk om u aan te melden voor de hele cyclus of voor onderdelen.

De noodzaak om online uw weg te kunnen vinden, wordt steeds groter. Zeker in deze tijd van corona, waarin we zoeken naar veilige manieren om toch contact te houden. Wanneer u meer wilt dan alleen bellen, kan de cursus smartphone u verder helpen. De cursus bestaat uit zes delen maar deze hoeft u niet allemaal te volgen als u dat niet wilt. U kunt zich gewoon inschrijven voor de onderdelen die u interessant vindt. De onderwerpen die tijdens deze cursus voorbij komen zijn heel divers. Zo leert u de functies, knoppen en beveiliging van uw smartphone kennen. Drie delen van de cursus gaan over WhatsApp, een app waarmee u berichtjes naar bekenden kunt sturen. De basisbeginselen, het maken en verwijderen van chats en de veiligheid komen hierbij aan bod. Ook gaat er een cursusonderdeel over het maken en delen van foto’s. In een ander onderdeel wordt er aandacht besteed aan Google Maps, een app waarmee u onder meer mooie wandel- en fietsroutes uit kunt stippelen.

Online bijeenkomsten
De cursus bestaat uit online bijeenkomsten. De online bijeenkomsten vinden plaats op donderdagmiddag, van 14.00-16.00 uur.
De volgende workshops staan ingepland:
11 maart: Functies en knoppen van een smartphone
18 maart: WhatsApp basisbeginselen
25 maart: WhatsApp chats maken en verwijderen en foto's maken
1 april: Foto's maken en delen
8 april: Google Maps
15 april: Apps machtigingen, beveiliging smartphone

Aanmelden
Wilt u meer te weten komen over uw smartphone? Meld u dan aan! De cursusbijeenkomsten kosten €7,50 per bijeenkomst, leden van de Bibliotheek Oost-Achterhoek betalen € 6,50. Betaling gaat per tikkie. Aanmelden is ook mogelijk bij het Servicebureau via 088-0062929.

Gerelateerde cursussen