Problemen op het werk

Discriminatie is verboden. Laat het er dus niet bij zitten. Praat erover. Wordt u op uw werk gediscrimineerd? Praat dan met de vertrouwenspersoon op uw werk. Zoek samen naar een oplossing.

Of meld discriminatie bij een meldpunt discriminatie. Bijvoorbeeld via de website Discriminatie.nl. Of bij een anti-discriminatiebureau in de buurt. Zij weten ook wat u verder kunt doen. U kunt ook aangifte doen bij de politie.

Antidiscriminatiebureau Art. 1 Noord Oost Gelderland

Antidiscriminatiebureau en meldpunt.

Website
www.art1-nog.nl

Politie - wijkagenten Berkelland

Discriminatie.nl


Praat erover. Bijvoorbeeld met de vertrouwenspersoon of de bedrijfsarts van de organisatie waar u werkt. Probeer samen het pesten te stoppen. Praat ook met uw werkgever. De werkgever is verplicht pesten op het werk tegen te gaan.

Doet de werkgever niet genoeg? Dan kunt u een klacht indienen.

Op de website van het Juridisch Loket staat meer over wat u kunt doen. Op Pestenopdewerkvloer.nl staan tips en verhalen van anderen.

Heeft u meer hulp nodig? Bel het Voormekaar-team. Zij weten waar u passende hulp kunt krijgen.

Voormekaar - teams per dorp of kern

Juridisch Loket - pesten op de werkvloer

Pesten op de werkvloer


Praat met de vertrouwenspersoon, een personeelsadviseur of met iemand van de ondernemingsraad van de organisatie waar u werkt. Zoek samen naar een oplossing.

Juridisch advies, tips en voorbeeldbrieven vindt u op de website van het Juridisch Loket. Ga langs of bel voor persoonlijk advies.

Als uw werkgever met ontslag dreigt, werk dan gewoon door. Zet nergens uw handtekening onder. Zoek juridische hulp. Bijvoorbeeld bij het Juridisch Loket.

Het Juridisch Loket heeft 2 keer per week een spreekuur in Zutphen. U kunt ook bellen of mailen. De Sociaal Raadslieden kunnen u advies geven over de wetten en regels bij ontslag. Zij hebben spreekuren in Borculo, Eibergen en Neede. Wilt u weten waar en wanneer het spreekuur is bij in de buurt? Neem contact op met Voormekaar.

Juridisch Loket Zutphen

Spreekuur op dinsdag van 14.00 tot 16.00 uur en op donderdag tussen 09.00 en 11.00 uur.

Bezoekadres
Polsbroekpassage 3
7201 CE Zutphen

Sociaal Raadsliedenwerk Sensire

De Sociaal Raadslieden van Sensire hebben verstand van wetten en regels en kennen de weg bij instanties. Ze zoeken met u naar het juiste antwoord en begeleiden u naar de juiste sociaal juridische oplossing, maar zijn geen advocaten. Ze helpen u uit het bureaucratische moeras te komen, als dat zelf niet meer lukt Wij helpen u met vragen over de volgende rechtsgebieden: uitkeringen arbeidsrecht belastingen en toeslagen consumentenrecht wonen juridische kwesties personen- en familierecht schulden onderwijs, gezondheid, welzijn en maatschappelijke dienstverlening  

Postadres
Boterstraat 2

E-mailadres
m.laban@sensire.nl

Voormekaar - contactpersonen

Juridisch Loket


Kijk op de website Loonwijzer of u genoeg verdient. Ook bij de vakbonden kunt u controleren of u het salaris verdient dat past bij uw werk. Bel bijvoorbeeld de FNV of het CNV of kijk op hun websites. Op de website van Rijksoverheid staat informatie over het minimumloon.

Denkt u dat de hoogte van uw salaris niet klopt en bent u het er niet mee eens? Neem dan contact op met het Juridisch Loket voor advies.

CNV

Postadres
Postbus 2475
3500 GL Utrecht

Website
www.cnv.nl

E-mailadres
cnvinfo@cnv.nl

Telefoonnummer
030 751 10 01

FNV - financieel advies

Website
www.ofadvies.nl

E-mailadres
info@ofadvies.nl

Telefoonnummer
088 20 508 00

Juridisch Loket

Loonwijzer

Rijksoverheid - minimumloon


Uw werkgever moet ervoor zorgen dat u veilig en gezond kunt werken. Bespreek onveilige situaties eerst met uw werkgever of met de ondernemingsraad van de organisatie waar u werkt.

Vraag ook advies aan de arbodienst van de organisatie waar u werkt. De mensen van de arbodienst weten alles over de regels voor veilig en gezond werken.

Als het onveilig blijft kunt u een klacht indienen bij de Inspectie SZW.

Inspectie SZW

Website
Inspectie SZW


De overheid heeft maatregelen genomen om u financieel te ondersteunen. Lees er meer over op de website van de Rijksoverheid.

Of kijk op de website van de gemeente Berkelland.

Gemeente Berkelland - ondernemen en corona

Rijksoverheid - financiële maatregelen corona-virus