Voor kinderen en jongeren

Klik op de onderstaande mogelijkheden om een activiteit te vinden.

Wil je advies over een passende sport? Neem dan contact op met de beweegmakelaar van de Sport Federatie Berkelland.

Kun je door een beperking niet meedoen met deze activiteiten? Kijk eens bij Aangepast sporten. Of neem contact op met Voormekaar. Zij denken met je mee.

Aangepast sporten

Activiteiten en ontmoeten jeugd

Culturele verenigingen

Muziek- en toneelverenigingen

Sjors Sportief - activiteiten

Via Sjors Sportief & Creatief kunnen basisschoolkinderen op een laagdrempelige manier kennismaken met verschillende sportieve en culturele activiteiten, zonder meteen lid te hoeven worden.

E-mailadres
info@sjorssportief.nl

Sport Federatie Berkelland

Sportactiviteiten en beweegprogramma's voor diverse doelgroepen. Hulp en advies bij het vinden van een passende beweegplek. Overkoepelend voor sportverenigingen in Berkelland. Hulp en advies voor sportverenigingen.

Bezoekadres
Bartelinksgang 17
7151 CV Eibergen

Telefoonnummer
0545 47 67 27

Sport Federatie Berkelland - beweegmakelaar

De beweegmakelaar van de Sport Federatie Berkelland helpt u graag bij het vinden van een passende beweegactiviteit, zelfstandig of bij een club. Een overzicht van alle verenigingen en clubs vindt u op de website van de Sport Federatie Berkelland.

Telefoonnummer
0545 47 67 27.

Sportverenigingen en sportclubs

Voormekaar

Voor informatie, advies en concrete hulp en ondersteuning bij opgroeien en opvoeden, ondersteuning en begeleiding thuis, werk en inkomen, sociale contacten en vrije tijd, vrijwilligerswerk, eenzaamheid en mantelzorg. Voormekaar is het sociale wijkteam en is er voor alle inwoners in de gemeente Berkelland.

E-mailadres
info@voormekaar.net

Telefoonnummer
0545 250 300


Probeer - hoe moeilijk je dat misschien ook vindt - er toch met iemand die je vertrouwt over te praten. Praten lucht op en je zult zien dat anderen je willen helpen. Je kunt ook bellen met de Kindertelefoon. Als je het niet met je ouders durft te bespreken, denk dan ook aan je leerkracht of mentor op school, een goede buur of een trainer op de sportvereniging. Zij willen vast en zeker graag naar je luisteren en iets voor je betekenen.

Ben je 12 jaar of ouder? Kom eens langs bij jongerenorganisatie Jimmy’s (in Borculo en Neede, maar ook online). Daar zijn jongeren actief die graag iets voor andere jongeren uit Berkelland willen betekenen. Ook is het een plek voor alle jongeren om samen leuke dingen te doen. Kijk op de website voor meer informatie. Of misschien geeft de website JouwGGD.nl antwoord op je vraag. Daar is ook een chatfunctie.

Jimmy's Berkelland

Jongerenorganisatie Jimmy’s is van en voor jongeren uit Berkelland. Jimmy’s heeft locaties in Borculo, Eibergen en Neede. Deze locaties worden afwisselend begeleid door 1 van de jongerenwerkers en/of een vrijwilliger. Jongeren die willen langs komen, zijn van harte welkom!

  • Borculo: Voorstad 13A.
    Openingstijden: dinsdag, woensdag en vrijdag 14.00 - 20.00 uur
  • Eibergen: ’t Spieker (kelder), Kerkstraat 30. Openingstijden: dinsdag en donderdag 14.00 - 20.00 uur
  • Neede: Bergstraat 10A.
    Openingstijden: maandag t/m vrijdag 14.00 - 20.00 uur

JouwGGD

Website
www.jouwggd.nl

Kindertelefoon

Bij De Kindertelefoon werken vrijwilligers, die aan kinderen en jongeren de mogelijkheid bieden om in vertrouwen te praten over een probleem. Kinderen krijgen advies, informatie en ondersteuning.

Telefoonnummer
0800 04 32


Kijk op Kwikstart, de website met landelijke en lokale overheidsinformatie voor jongeren. Hier vind je informatie over wonen, geldzaken, werk, school, gezondheid en hulp.

Kwikstart

Website met landelijke én lokale overheidsinformatie voor jongeren over wonen, geldzaken, werk, school, gezondheid en hulp. Typ je woonplaats in voor lokale informatie.