Eenzaamheid

Wilt u met iemand praten? Bel of chat met De Luisterlijn. Hier kunt u anoniem dag en nacht uw verhaal doen. De Zonnebloem organiseert regelmatig activiteiten en vrijwilligers kunnen bij u op bezoek komen.

Wilt u graag nieuwe mensen ontmoeten, maar u weet niet hoe? Neem dan contact op met Humanitas. Of ga vrijwilligerswerk doen. Op de website van Voormekaar staat informatie over het doen van vrijwilligerswerk. Ook vindt u daar vacatures. Voormekaar wil u daar ook mee helpen, bel als u advies wilt. Op een hobbyclub of sportvereniging ontmoet u ook andere mensen. De beweegmakelaar van de Sport Federatie Berkelland helpt u graag. Of vraag hulp aan uw kerk of moskee.

Ouderen kunnen terecht bij de Zilverlijn van het Ouderenfonds. Dat is een belservice speciaal voor ouderen. Bel of ga naar de website om u aan te melden. Aanmelden is gratis. Voor leden van een ouderenbond, zoals ANBO en KBO-PCOB is er een bezoekdienst.

Huisartsen

Een overzicht van huisartsenpraktijken in de gemeente.

Humanitas Tandem Achterhoek

Activerend maatjescontact voor mensen met weinig of geen sociale contacten, die dat graag willen veranderen. Contactpersoon: Marianne de Veer

E-mailadres
m.deveer@humanitas.nl

Telefoonnummer
06 57 55 25 08

Kerken en gebedshuizen

Een overzichtspagina van kerken, moskeeën en andere geloofshuizen in de gemeente Berkelland.

Sport Federatie Berkelland

Sportactiviteiten en beweegprogramma's voor diverse doelgroepen. Hulp en advies bij het vinden van een passende beweegplek. Overkoepelend voor sportverenigingen in Berkelland. Hulp en advies voor sportverenigingen.

Bezoekadres
Bartelinksgang 17
7151 CV Eibergen

Telefoonnummer
0545 47 67 27

Voormekaar - vrijwilligerswerk

Informatie over vrijwilligerswerk en een link naar vacatures voor vrijwilligers.

Telefoonnummer
0545 250 300

De Luisterlijn

Dag en nacht een luisterend oor

KBO-PCOB

Website
www.kbo-pcob.nl

Telefoonnummer
030 34 00 655

Zonnebloem - bij u in de buurt

De Zonnebloem is een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor mensen met lichamelijke beperkingen door ziekte, leeftijd of beperking.


Voor een klein bedrag kunt u mee-eten in het restaurant van een zorgcentrum. Vraag ook bij uw kerk of dorpscentrum. Bij Den Hof in de Rekken eet u samen met anderen op de eerste dinsdag van de maand. Jongeren kunnen terecht bij Jimmy's Berkelland.

U kunt ook kijken of er een eetclub bij u in de buurt is waar u zich bij kunt aanmelden. Of begin zelf een eetclub. Heeft u daarbij hulp nodig? Bel Voormekaar.

Den Hof

Dorpshuis, kerkelijk centrum, ontmoetingsplaats.

Bezoekadres
Lindevoort 14
7157 AL Rekken

E-mailadres
info@info-rekken.nl

Telefoonnummer
06 22 34 32 31

Jimmy's Berkelland

Een plek voor en door jongeren vanaf ongeveer 12 jaar.

Voormekaar - teams per dorp of kern