Openluchttheater Eibergen – vrijwilliger in beeld!

Openluchttheater Eibergen – vrijwilliger in beeld!

De zon schijnt en er is volop bedrijvigheid wanneer we het terrein van het Openluchttheater in Eibergen oplopen. Enthousiaste vrijwilligers vertellen hoe ze bezig zijn de locatie verder uit te breiden met een artiestenlounge, en hoe ze er samen voor zorgen dat het theater er piekfijn uitziet en blijft zien. Jannet Penterman ontvangt ons met een enthousiaste glimlach.

Vrijwilliger Jeanette in beeld

Toen Jannet haar zus zó dolenthousiaste hoorde vertellen over het vrijwilligerswerk en de voldoening welke het haar gaf. Begon het bij Jeanette ook te kriebelen en sloot ze aan bij de vrijwilligersgroep voor het Openluchttheater in Eibergen. Dit doet ze nog steeds met onwijs veel plezier. Ze begint te stralen wanneer ze ons over haar vrijwilliger bijdrage binnen de organisatie vertelt.

“Het is belangrijk om een steentje bij te dragen aan de samenleving, zonder vrijwilligers zou ons Openluchttheater geen standhouden.” 

“Het vrijwilligerswerk geeft mij elke keer weer een energieboost”

De waardering is groot ervaart Jannet: “Ik geniet van de saamhorigheid, het gemêleerde gezelschap; zo kom ik in contact met alle leeftijden hier in de samenleving. Je doet zoveel leuke contacten op, ontmoet nieuwe mensen en wordt elke keer uitgedaagd in de diversiteit aan taken. Tijdens een van de vele concerten hier kan ik tijdens het “werken” al meegenieten van de muziek. Krijgen we ook nog een vrije vogel pas waarmee we gratis toegang krijgen tot een concert naar keuze hier in het theater, dan hoef ik niet te “werken”. Elk jaar sluiten we af met een groot feest! Het is een fantastisch gebeuren hier, mooi om dit samen met de vrijwilligers in stand te kunnen houden door hier mijn steentje aan bij te dragen. Dat geeft mij elke keer weer een energieboost.”

Organisatie: “structuur en duidelijkheid”

Of het te combineren is en veel van haar tijd kost? Dat hebben de vrijwilligers hier helemaal zelf in de hand. “Deze organisatie biedt veel structuur en duidelijkheid. Vooraf krijgen we een duidelijke planning door waarin we onze beschikbaarheid voor een bepaalde periode aan kunnen geven.”

Ervaar de energieboost: Word ook vrijwilliger Het maakt niet uit of je veel tijd of maar een half uurtje per maand hebt. Je kan altijd iets bijdragen. Tegen jou zou Jannet willen zeggen: “niet twijfelen, gewoon doen! Hartstikke leuk; je krijgt er zoveel energie van.”