Mantelzorgwaardering na eerste aanvraag nu automatisch uitgekeerd

Mantelzorgwaardering na eerste aanvraag nu automatisch uitgekeerd

Ontving u in 2023 al € 50,- mantelzorgwaardering van de gemeente Berkelland? Dan hoeft u deze in 2024 niet opnieuw aan te vragen. Als de zorgvrager (de persoon waarvoor u zorgt) nog in onze gemeente woont, ontvangt u de waardering vanaf 2024 vanzelf elk kalenderjaar. Wanneer de zorgvrager is verhuisd of overleden, stopt uw recht op de mantelzorgwaardering. 

Wanneer kan ik de mantelzorgwaardering verwachten?

Wij keren de waardering in 2024 op volgorde van de aanvragen in 2023 uit. Vroeg u de mantelzorgwaardering in januari 2023 direct aan? Dan ontvangt u het bedrag voor 2024 dus ook als eerste. U hoeft hiervoor niets te doen.

Nieuwe aanvraag 

Heeft u nog nooit mantelzorgwaardering vanuit de gemeente Berkelland ontvangen? Dan is een eerste aanvraag nog steeds nodig. Ga hiervoor naar www.gemeenteberkelland.nl en klik op ‘Voormekaar’ en vervolgens op ‘Zorgen voor een ander’. Hier vindt u de link ‘Vraag de mantelzorgwaardering aan’. Voor de aanvraag logt u in met DigiD.

Hulp bij uw aanvraag

Komt u er niet uit en is er niemand die u kan helpen? Neem dan contact op met Voormekaar. We zijn op werkdagen te bereiken op 0545-250 300 en via info@voormekaar.net.