Mantelzorger beter in balans

Veel mantelzorgers staan automatisch klaar voor hun naaste dierbaren. Of dat nu voor hun ouder(s), partner, kind of vriend(in) is. Voor hen geldt dat de zorg soms sluipenderwijs de overhand krijgt en mantelzorgers de neiging hebben zichzelf te vergeten. En zo ontstaat langzaamaan het gevoel dat je jezelf kwijtraakt of dat je je klem voelt zitten, moe of overspannen dreigt te raken. Vanuit zo’n situatie ligt overbelasting op de loer. Hoe vind je weer ’n balans tussen én voor jezelf zorgen én voor de ander? 

Cursus

Deze cursus helpt mantelzorgers bij deze vragen en situaties. U wordt zich meer bewust van uw manier van zorgen, hoe u dat doet met wie u bent. Waar raakt u uit balans tussen het zorgen en je eigen behoeften? U leert stilstaan bij uw eigen gedrag, maar ook bij uw wensen, kwaliteiten en valkuilen.
U herkent veel in de ervaringen en verhalen van de andere mantelzorgers in de groep en het is prettig om te horen dat u niet de enige bent. Veiligheid, respect en jezelf mogen zijn, zijn erg belangrijk en worden gewaarborgd.

Praktische informatie en aanmelden

14 juni starten we een nieuwe cursusreeks ‘De kunst van het loslaten en verzorgen’. Deze cursus bestaat uit 7 bijeenkomsten verspreid over een periode van vijf maanden. De cursus is gratis. Er kunnen maximaal 5 mantelzorgers meedoen zodat er voldoende onderlinge afstand bewaard kan worden. Aan het begin van de cursus ontvangt u een cursusmap met alle onderwerpen en praktische oefeningen.

Deze cursus wordt verzorgd door IVT centrum voor ontwikkeling uit Neede.

Wilt u meer weten? Kijk dan op de website www.mantelzorgenloslaten.nl. Voor informatie en opgave kunt u terecht bij Fabiola Heupink van IVT, telefoon 0545-478346 of bij Wim Staargaard van Voormelkaar Berkelland, telefoon 06-47160107 of via de mail: info@mantelzorgenloslaten.nl.

Logo VOORMEKAAR