Koffie, een praatje, gezelligheid: kom naar de inloopmomenten- en initiatieven in Eibergen

Koffie, een praatje, gezelligheid: kom naar de inloopmomenten- en initiatieven in Eibergen

Koffiedrinken met dorpsgenoten, nieuwe buurtgenoten ontmoeten. Onder de mensen zijn doet je goed! In Berkelland zijn veel wekelijkse inloopmomenten- en initiatieven. Voor een kopje koffie, een praatje of een plek waar u uw verhaal kwijt kunt. Ontdek welke inloop bij u past en kom langs: u bent van harte welkom! Deze keer: de inloopmomenten- en initiatieven in Eibergen.

De Huve

De Huve is een ontmoetingsplek voor jong en oud. Elke dinsdagochtend van 10.00-11.00 uur is er koffie-inloop. Elke tweede dinsdag van de maand kunt u van 12.00-13.00 uur voor 5 euro meelunchen. Of kom naar de seniorensoos op de vrijdagmiddag van 14.30 tot 16.30 uur. Houdt u van breien? Dan is het misschien leuk om aan te schuiven in De Honing op de donderdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur. 

Weggeefwinkel 

Aan de J.W. Hagemanstraat 22 zit de Weggeefwinkel. Een winkel en ontmoetingsplek in één, gerund door vrijwilligers. U kunt er ook workshops volgen, zoals naailes, bloemstukjes of kaarten maken. De weggeefwinkel is geopend op dinsdag 10.00-13.00 uur en woensdag, vrijdag en zaterdag 13.00-17.00 uur. 

Dorpskamer 

In de bibliotheek vindt u de Dorpskamer. Een plek waar u zo kunt aanschuiven voor koffie en een praatje. De gastvrouwen van de Dorpskamer organiseren samen met de deelnemers allerlei activiteiten. Iedere vierde dinsdag van de maand kunt u voor 4 euro om 11.30 uur aanschuiven voor een warme maaltijd.  De Dorpskamer is geopend op maandag 13.00-16.00 uur, woensdag 9.00-16.00 uur en vrijdag 9.00-12.00 uur. 

Bibliotheek

De bibliotheek organiseert zelf ook tal van activiteiten. Bijvoorbeeld Boekjes en Babbels, een voorleesuurtje voor baby’s/peuters en hun ouders. Boekjes en Babbels is vaak op de woensdag van 10.30 tot 11.30 uur. Ook leuk: de boekenproeverij, een bijeenkomst waarin je met elkaar boeken bespreekt. Kijk voor de actuele data op oostachterhoek.op-shop.nl.

Jimmy’s

Kanoën, silent disco, activiteiten voor jonge mantelzorgers, een plek om huiswerk te maken of om even niets te moeten: dat is Jimmy’s. Jongeren uit Berkelland kunnen er terecht en organiseren vanuit de Jimmy’s zelf van alles. Nieuwsgierig geworden? Kom langs in de kelder van ’t Spieker. Jimmy’s Eibergen is geopend op de dinsdag en donderdag tussen 14.00 en 20.00 uur. 

______________________________________
Op www.berkellandwijzer.nl vindt u meer mogelijkheden om elkaar in Berkelland te ontmoeten. Of neem contact op met een medewerker welzijn en stuur een e-mail: welzijn@voormekaar.net 

______________________________________