Herstart van de Electrocar ECE Eibergen

Electrocar

De Electrocar Eibergen gaat weer rijden!

Na een lange periode van gedwongen stilstand vanwege het coronavirus gaat de Electrocar Eibergen weer de weg op. Voorafgaande aan deze beslissing is er een enquête gehouden onder de vrijwillig(st) ers of zij zich veilig genoeg voelden hun taak weer te hervatten. Gelukkig was er een meerderheid, die hierop positief heeft gereageerd.

Doordat er nu minder vrijwilligers beschikbaar zijn, is men genoodzaakt enige concessies te doen ten aanzien van de reistijden en het aantal dagen, waarop de electrocar gaat rijden. De electrocar wordt op woensdag 15 juli a.s. weer van ‘stal’ gehaald en zal voorlopig rijden van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 18.00 uur. Zaterdag en zondag zal de electrocar NIET rijden.

De electrocar is voorzien van een speciaal scherm tussen voor – en achterbank. De passagiers moeten achterin plaats nemen en tijdens de rit (evenals de chauffeur) een mondkapje dragen. De passagiers dienen zelf te zorgen voor hun mondkapje. Om dit vervoer zo goed en verantwoord mogelijk op te kunnen starten is er een speciaal veiligheids- en hygiëneprotocol samengesteld, gebaseerd op de voorschriften van het RIVM. Bij reservering en vlak voor de rit zal een gezondheidscheck worden afgenomen. Mensen met klachten zoals griepverschijnselen, neusverkoudheden en koorts kunnen niet met de electrocar vervoerd worden.

Men kan een ritje met de electrocar reserveren door op maandag t/m vrijdag tussen 9.00 uur en 18.00 uur van maandag t/m vrijdag te bellen met 06 – 10 82 05 79 en u krijgt dan de chauffeur direct aan de lijn.

Betaling gaat met muntjes. 1 muntje kost €2,50 en is goed voor een retour rit. Bij 5 muntjes betaalt u € 10,- en 11 muntjes voor € 20,- De muntjes zijn verkrijgbaar bij het winkeltje van De Meergaarden – Top Art winkel van Estinea – Nieuwstraat 33 en bij Boekhandel Gellekink – J.W.Hagemanstraat 16.

Voor meer informatie zie www.electrocareibergen.nl of facebook.com/electrocareibergen