Heeft u binnenkort een gezellig dagje weg gepland? Ga eens met het openbaar vervoer!

Proefreis openbaar vervoer

De drukte op de weg en het vinden van een parkeerplaats maken het soms best lastig om met de auto er op uit te gaan te gaan.  

Het openbaar vervoer kan een mooie uitkomst bieden. OV-ambassadeurs kunnen u hierover alle uitleg geven. Ook wanneer u al even niet meer met het openbaar vervoer heeft gereisd.

Misschien bent u een ervaren reiziger maar toch heeft u vragen dan bent u van harte welkom op het OV-inloopspreekuur of ga mee op OV-proefreis.

OV-inloopspreekuur 

Heeft u vragen over het reizen met trein, bus of buurtbus? Of over de OV-chipkaart, een kaartje kopen of OV-pay (betalen met uw bankpas)? Stel ze dan aan een OV-ambassadeur tijdens één van onze inloopspreekuren. OV-ambassadeurs zijn vrijwilligers die het reizen met het openbaar vervoer gewend zijn. Zij helpen u graag het gemak van het openbaar vervoer ervaren. Tijdens de maandelijkse inloopspreekuren geven zij uitleg en helpen zij u op weg in het openbaar vervoer. U kunt gratis en vrijblijvend binnenlopen.

  • Wanneer:  woensdag 14 februari 2024
  • Hoe laat:   14.00 tot 15.30 uur
  • Waar:        Bibliotheek Oost-Achterhoek, vestiging Ruurlo, Dorpsstraat 74, Ruurlo

OV-proefreis vanuit Ruurlo

“Veel uitleg op het station. Oefening baart kunst. In het vervolg kan ik het zelf.” Lucas (67 jaar)

Tijdens de proefreis oefent u met  OV-ambassadeurs met het reizen met bus en trein. U krijgt duidelijk uitgelegd hoe u kunt in- en uitchecken met uw OV-chipkaart bij verschillende vervoerders en hoe de kaartautomaat werkt. Ook kunt u oefenen met het laden van reissaldo en het ophalen van verschillende producten, zoals een keuzedag en meereiskorting. Onderweg ervaart u hoe het is om te reizen met bus of trein.

Er wordt op eigen kosten gereisd. Neem daarom uw geldige OV-chipkaart mee, uw bankpas of koop tijdens de proefreis uw kaartje. Na aanmelding wordt u telefonisch geïnformeerd over het exacte tijdstip en opstapplaats.

  • Datum:   woensdagmiddag 21 februari 2024
  • Locatie:   Ruurlo

Aanmelden kan via www.ervaarhetov.nl/proefreis of door te bellen met de OV-ambassadeurs: 038 – 45 40 130.

Meer informatie vindt u op www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur

De OV-ambassadeurs helpen u graag op weg!