Eenmalige tegemoetkoming energiekosten voor lage inkomens

Huishoudens met een laag inkomen krijgen in 2022 een tegemoetkoming vanwege de hoge energierekening. Omdat in de media hierover berichten zijn verschenen, ontvangen wij hier vragen over. Hieronder leest u alle informatie die op dit moment bij ons bekend is.

Aanvragen nog niet mogelijk

U kunt op dit moment niets doen. De gemeente en Sociale Dienst Oost Achterhoek (SDOA, vanaf 1 januari Fijnder) wachten nog op wetgeving van het kabinet. Zodra we de regeling kunnen uitvoeren, maken wij bekend hoe u de tegemoetkoming kunt aanvragen. Dit kunt u dan bijvoorbeeld lezen in BerkelBericht in het Achterhoek Nieuws, op de website van de gemeente en op onze social media kanalen.

Hoe ziet de financiële hulp eruit?

De financiële steun is eenmalig. Inwoners die er recht op hebben, krijgen hetzelfde bedrag.

Nu problemen met betaling energierekening?

Heeft u nu problemen met de betaling van uw energierekening? Neem dan contact op met uw energieleverancier om een betalingsregeling te treffen. Lukt dit niet en dreigt u afgesloten te worden? Bel dan naar Voormekaar, het sociale wijkteam van de gemeente Berkelland. Zij zijn te bereiken op telefoonnummer 0545- 250 300, of vul het online formulier in op www.voormekaar.net.

_______________________________________
Tip: vergelijk uw energiekosten
Heeft u een laag inkomen? Kijk of uw maandelijkse energierekening omlaag kan. Ga naar www.gemeenteberkelland.nl/pilotenergie en vergelijk uw huidige energieleverancier met andere energieaanbieders die groene energie leveren. Tot 1 januari 2022 kunt u op deze website uw huidige energieleverancier vergelijken en gratis overstappen.
_______________________________________