De Maand van de Opvoeding komt er aan!

maandvandeopvoeding

Oktober is de Maand van de Opvoeding in de Achterhoek! Samen met de gemeente Berkelland organiseert het Preventie Platform Jeugd deze maand allerlei activiteiten rond opvoeden en opgroeien. Vanuit huis en vanachter je tablet of computer, want deze keer kun je allerlei workshops ONLINE volgen. We hebben inspirerende sprekers, je ontmoet digitaal andere ouders en er is alle ruimte voor het stellen van jouw vragen. Deelname is gratis! Het uitgebreide programma is te vinden op www.preventieplatformjeugd.nl.

Het aanbod:

  • Hoe houd ik alle ballen in de lucht? 5 oktober

Werk, school, opvoeden, hobby’s: heb jij ook het gevoel dat je met 100 dingen tegelijk bezig bent? En ben je op zoek naar tips en adviezen hoe je dit anders kunt doen? Volg dan deze webinar. Lees meer. 

  • Regels en afspraken met je kind 7 oktober

In deze nieuwe video van de Moraalridder spreken we Anja van de Laan. Zij is gedragsdeskundige en geeft je tips en adviezen voor het maken van goede afspraken en regels met je kind. Lees meer. 

  • Gezonde voeding op donderdag 8 oktober

Handige tips voor ouders van dreumes en peuters. Lees meer. 

  • Stop! Dit wil ik niet! op maandag 12 oktober

Er komt tegenwoordig veel op kinderen af. Neem nou bijvoorbeeld social media of het nieuws rondom Corona. Lees meer.

  • Communiceren met hart en ziel 13 oktober

Hoe kun je meer betrokken zijn bij je kind(eren)? Hoe geef je meer aandacht? Wat zijn de do’s en don’ts? Volg deze webinar en je krijgt handvatten van professionals en van ouders zelf. Lees meer. 

  • Beschermen of loslaten? op woensdag 14 oktober

In deze webinar gaan we op zoek naar balans; beschermen of loslaten? Opvoeden is keuzes maken en daardoor soms behoorlijk ingewikkeld. Leren kinderen van bescherming of van tegenslag? Of een combi? Lees meer. 

  • Seksualiteit op maandag 26 oktober

In deze video van de Moraalridder gaat het over seksualiteit. Hoe praat je daar nou over met je puberende zoon/dochter? Lees meer. 

  • NIX18 op dinsdag 27 oktober

Roken en alcohol: hoe praat je daar nou over met je puberende zoon/dochter? Welke afspraken kun je maken? In een speciale video van de Moraalridder krijg je als ouder adviezen om dit onderwerp bespreekbaar te maken. Lees meer.

  • Pubers en social media op woensdag 28 oktober

Gamen, social media, YouTube, Netflix. Jongeren leven in een wereld vol digitale mogelijkheden. Lees meer.

  • Drugs op donderdag 29 oktober

In deze video krijg je als ouder tips om dit onderwerp thuis bespreekbaar te maken. Lees meer. 

 

Kies uit het uitgebreide programma en geef je op

Op www.preventieplatformjeugd.nl is het uitgebreide programma van de Maand van de Opvoeding te vinden. Via deze website kun je je aanmelden voor de verschillende online activiteiten. Volg het Preventie Platform Jeugd ook op Facebook om in deze hele maand leuke, praktische opvoedtips te krijgen: preventieplatformjeugd

Over het Preventie Platform Jeugd

Het Preventie Platform Jeugd is een samenwerking van verschillende (zorg) organisaties en de gemeenten Aalten, Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk.

Naast de Maand van de Opvoeding organiseert het Preventie Platform Jeugd het hele jaar door allerlei (gratis) trainingen en workshops rond opvoeden en opgroeien.