Alzheimer Trefpunt over ' Aandacht voor de mantelzorger bij dementie'

Wanneer er sprake is van dementie bij uw partner, een van de ouders, een buurman-of vrouw of andere naaste en u betrokken bent bij de zorg voor deze persoon, ben je vaak bijna non-stop mantelzorger. Dementie is er altijd, 24 uur per dag en 7 dagen per week. En de zorg wordt er niet lichter op, deze zal alleen maar toenemen.

  • Hoe blijft u als mantelzorger dan overeind?
  • Waar kunt u hulp vragen?
  • Wat is er voor uw naaste aan hulp waardoor uzelf wat ontlast wordt?
  • Wat kan u doen om deze non-stop zorg zowel voor uzelf als voor uw naaste met dementie zo goed en ontspannen mogelijk in te vullen?
  • Hoe kunt u zo goed mogelijk blijven zorgen, ook en vooral voor uzelf?

Als gastspreker zal deze avond aanwezig zijn Anita Delsing, kwartiermaker Welzijn bij Gemeente Berkelland. Zij vertelt meer over de mogelijkheden die mantelzorgers kunnen helpen om de zorg zo goed mogelijk te regelen en de belasting zo laag mogelijk te houden.

Het Alzheimer Trefpunt is een avond voor en over mensen met dementie en hun naasten. Het is zowel een ontmoetingsplek voor lotgenoten als een informatieve avond voor mantelzorgers, professionals in de zorg en andere belangstellenden. In Berkelland vindt het Trefpunt plaats elke tweede dinsdag van de maand in Neede. De toegang is altijd gratis, evenals de koffie of thee.

Vooraf aanmelden is niet nodig.

De zaal is geopend vanaf 19.00 uur. Iedereen is altijd welkom, en deze avond dus vooral ook mantelzorgers en naasten die belast zijn met de zorg voor mensen met een vorm van dementie.

Voor wie? Wanneer Locatie
Voor mensen met dementie en hun naasten uit Berkelland 14 februari
19:30 tot 21:00
Activiteitenruimte De Meijer, Hessenweg 2, 7161 WN, Neede