80 rookvrije werkomgevingen in 80 dagen?

challenge

80 rookvrije werkomgevingen in 80 dagen? Rensa gaat als eerste de uitdaging aan!
 

‘Ben jij 1 van de 80?’. Die vraag en de hashtag #1vd80 zien we steeds meer voorbij komen op de social mediakanalen van werkgevers in de regio. Het zijn oproepen van deelnemers en Achterhoek Rookvrij voor de 808080 Challenge. In 80 dagen gaan 80 werkgevers op weg om 80 rookvrije werkomgevingen te creëren. Maandag 6 september gaat de uitdaging van start.

Een frisse aanpak van een hardnekkig probleem. “Het maken van goede, wederzijdse afspraken met collega’s over roken blijft lastig”, aldus Dorien van der Wal-Pardijs (projectleider Achterhoek Rookvrij). Met de 808080 Challenge bundelen wij de ervaringen van 80 werkgevers die allemaal het gesprek over roken open willen gooien en rookbeleid willen maken dat wérkt. De challenge sluit ook heel mooi aan bij het streven om te komen tot een Rookvrije Achterhoek, zoals we dat in het Preventie Akkoord Achterhoek hebben vastgelegd.”

Rensa is ‘1 van de 80’. Vanaf het begin is het bekende Achterhoekse bedrijf enthousiast ambassadeur van de uitdaging. Nicky Jansen (hoofd Personeelszaken): “We vormen straks op een superpraktische manier ons eigen rookbeleid, met behulp van 79 andere werkgevers en de kennis van Achterhoek Rookvrij. We vinden vitale werknemers erg belangrijk.”

Voor de kosten hoeven bedrijven het in elk geval niet te laten. Ze betalen enkel een vergoeding tussen de € 200 en € 500, afhankelijk van de toolbox die ze kiezen. In deze toolbox vinden de organisaties onder meer gevelbordjes en stoeptegels. Maar ook een persoonlijk adviesgesprek met een deskundige én materialen om de opdrachten mee uit te voeren.

Dorien van der Wal-Pardijs: “Deelnemers ontvangen wekelijks uitdagende opdrachten om te komen tot een rookbeleid voor hun organisatie. Hun aanpak en de resultaten delen ze met elkaar in een beschermde online omgeving. Met de kracht van 80 komt elke deelnemer tot rookbeleid dat wérkt. Met als ultiem doel: in 2040 een rookvrije Achterhoek.”

Nicky Jansen: “Door die opdrachten en kennisdeling krijgen we de kans manieren uit te proberen waar we zelf misschien nooit op gekomen waren. Trial & Error: wat niet werkt voor onze mensen laten we los, op wat wél werkt bouwen we door. Dat is een aanpak waar wij enthousiast van worden.”

Het is hoe dan ook slim om mee te doen. Het spanningsveld tussen het zelfbeslissingsrecht van (rokende) medewerkers en het stimuleren van een gezondere leefwijze is voor veel werkgevers lastig. Ervaringen delen met 80 gelijkgezinden gaat helpen hierin de balans te vinden. Dorien van der Wal-Pardijs: “De challenge genereert bovendien positieve publiciteit voor je bedrijf als aantrekkelijke werkgever. Deelname levert dus altijd resultaat op.”

Wil uw organisatie ook 1 van de 80 worden? Ga dan naar www.achterhoekrookvrij.nl/808080.