26 september Burendag!

Burendag

Op 26 september is het Burendag! Onder het motto ‘Vier het veilig, vier het voor de deur’ kunnen alle buurten van Nederland zich aanmelden voor de 15e editie via www.burendag.nl. Op deze manier, bedacht door organisatoren Douwe Egberts en Oranje Fonds, kunnen buren deze dag op anderhalve meter vieren. Goed contact met buren en verbinding in de buurt is in deze tijd, waarin we fysieke afstand moeten houden, nog belangrijker geworden.

Anderhalve meter

Ook op anderhalve meter afstand zijn er veel leuke en veilige activiteiten die buren met elkaar kunnen ondernemen. Op www.burendag.nl zijn ideeën te vinden voor veilige Burendagactiviteiten als een spelletjesdag, buurtbingo of een open buurtpodium voor de deur. Via deze website kunt u uw activiteit aanmelden. In Berkelland zijn er al buurten die meedoen. Daarbij is het belangrijk dat iedereen de richtlijnen volgt van de Rijksoverheid en het RIVM.

Bijdrage

Voor de activiteit die u organiseert kunt u bij het Oranje fonds een bijdrage aanvragen. Op die manier kunt u op Burendag met elkaar nog iets extra’s doen. Om hiervoor in aanmerking te komen moet de activiteit aan bepaalde voorwaarden voldoen. Deze zijn te vinden op www.burendag.nl.

Komt u er niet uit?

Heeft u een idee voor uw wijk voor Burendag, maar weet u niet goed hoe u dit kunt organiseren en met wie? Neem dan gerust contact op met de contactpersoon van uw dorp of stad. Hij of zij denkt graag met u mee. U kunt de contactpersoon bereiken via het algemene telefoonnummer van de gemeente Berkelland: 0545-250 250.